Σύνοψη

Ο Δρ Χανκ Πιμ έχει στα χέρια του τεχνολογία που του επιτρέπει να μικραίνει μεγέθη, αλλά ταυτόχρονα να μεγαλώνει τη δύναμη. Για να διασφαλίσει την τεχνολογία του, παίρνει δίπλα του τον Σκοτ Λανγκ, έναν απλό απατεώνα που έχει γίνει κλέφτης για να στηρίξει την οικογένεια του, και γίνεται μέντορας του. Σε αυτόν βρίσκει το απόλυτο αντικείμενο έρευνας και μαζί τον υπερασπιστή ενός ολόκληρου πλανήτη.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Η Marvel συνεχίζει τη σειρά ταινιών της και τηρεί τα πάντα κατά πρόγραμμα. Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Ant-Man να βάλει τα δυνατά του και να κερδίσει το κοινό του έτσι ώστε να επακολουθήσουν κι άλλα. Είναι όμως το Ant-Man μια καλή superhero ταινία? Καταφέρνει να κρατήσει τον πήχη ψηλά?

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ant-man 2015

 

Η απάντηση είναι «ναι» στεγνά και λιτά. Το νέο δημιούργημα της Marvel τολμά να βάλει στη λίστα των ηρώων της τον Paul Rudd, έναν ηθοποιό που μέχρι τώρα τον είχαμε δει σε πάμπολλες κωμωδίες (σαχλές και μη) και προσωπικά ήταν ο κύριος λόγος που φοβόμουν αυτή την ταινία. Κι όμως ο Rudd καταφέρνει να σε κερδίσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά, καθώς το στυλ του ταιριάζει γάντι με το κωμικό στοιχείο της Marvel και παράλληλα έχει μια αρκετά σοβαρή υπόσταση σαν ηθοποιός, κάτι που ομολογώ πως δεν του το είχα.

 

Τώρα λοιπόν καταλαβαίνω απόλυτα γιατί επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος ηθοποιός για τον ρόλο. Αν προσθέσετε κιόλας τον Michael Douglas που δεν χρειάζεται συστάσεις και γραφικές περιγραφές για το πόσο συν είναι για την ταινία. Όπως επίσης η γοητευτική Evangeline Lilly (The Hobbit, Real Steel) βάζει το δικό της χρώμα στην ταινία. Ο Corey Stoll ή αλλιώς Yellowjacket (θα τον θυμάστε στο Non-Stop ή στη σειρά The Strain) είναι μεν δεμένος με τον ρόλο του, αλλά δεν είναι τόσο επιβλητικός στους μορφασμούς και τη φωνή του.

 

 

Στα της ταινίας τώρα, φυσικά και έχουμε δράση, φυσικά και έχουμε εντυπωσιακά εφέ, αλλά εδώ μιας και μας βοηθάει το σενάριο έχουμε μια εντελώς διαφορετική οπτική της περιπέτειας (αλά «Αγάπη Μου Συρρίκνωσα τα Παιδιά»). Η Marvel αξιοποιεί πλήρως το γεγονός ότι ο Ant-Man σαν ήρωας μπορεί να φτάσει κυριολεκτικά το μέγεθος ενός μυρμηγκιού και μεταφέρει τη δράση μέσα σε μπανιέρες, σε πλακέτες υπολογιστών και σε παιδικά τρενάκια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, κρατώντας παράλληλα σε μεγάλο ποσοστό το χαρακτηριστικό πλέον χιούμορ της προσαρμοσμένο στις συνθήκες. Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι η ταινία αφιερώνει και κάποιο χρόνο στο να αναλύσει τους πιο πιστούς «φίλους» του Ant-Man που δεν είναι άλλοι από τα μυρμήγκια και τις φιλές τους.

 

Επίσης δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στη σκηνοθεσία από τον Peyton Reed, δίνοντας μεγάλη βάση στη δράση και εστιάζοντας σε πολλές «μικροσκοπικές» σκηνές στον ήρωα με την «Tilt Shift» τεχνική του θολώματος του γύρω περιβάλλοντος (τα μόνα σημεία που μπορείς να πεις πως άξιζε λίγο και το 3D).

 

 

Μπορεί για τους περισσότερους να μην είναι ο αγαπημένος ήρωας της Marvel αλλά τελικά το Ant-Man έχει κάτι να πει, το cast δένει άψογα, είναι άκρως διασκεδαστικό και όπως είναι αναμενόμενο θα συνδυαστεί και με άλλες ταινίες (περισσότερα δεν λέμε, απλά καθήστε σε όλους τους τίτλους τέλους καθώς υπάρχουν 2 ξεχωριστά βίντεο). Τα υπόλοιπα επι της οθόνης.

 

Βαθμολογία: 3.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.