Σύνοψη

12 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του μικρού τους κοριτσιού, o πατέρας και η σύζυγός του καλωσορίζουν μια καλόγρια και πολλά κορίτσια  ορφανά  στο σπίτι τους, όπου σύντομα γίνονται ο στόχος της διαβολικής κούκλας Annabelle.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Το Anabelle θεωρείται spin off των ταινιών «The Conjuring» . Αν λοιπόν έχεις δει τα θρίλερ αυτά ξέρεις περί τίνος πρόκειται να απευθυνθώ. Για όσους δεν ξέρουν πρόκειται για μια διαβολική κούκλα που κατοικεί μέσα της ο ίδιος ο διάβολος. Δεν ξεχωρίζει από κλασσικές ταινίες θρίλερ που έχουμε συνηθίσει το τελευταίο καιρό.

Image result for annabelle the creation

Είναι από τις ταινίες που σε κρατάει περισσότερο το σενάριο από τον τρόμο μιας και οι σκηνές τρόμου είναι ήπιες και ελάχιστες. Στοχεύει κυρίως στο σενάριο και αυτό είναι που σε κρατάει μέχρι το τέλος της  καθώς ξετυλίγει αναλυτικά την ιστορία το πως η κούκλα έφτασε να είναι αγωγός του κακού. Μπορώ να πω τόσο αναλυτικά που μερικές φορές αναρωτιόμουν αν έβλεπα ταινία τρόμου ή «Το Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι.», καθώς το 90% του casting αποτελείται από κορίτσια ανήλικης ηλικίας.

Image result for annabelle the creation

Ξεχωρίζει η » Miranda Otto» ως διάσημη ηθοποιός μέσα στη ταινία αν και έπαιξε συνολικά 5 λεπτά καθώς το υπόλοιπο casting ήταν παντελώς αδιάφορο. Συνολικά την κούκλα «Anabelle» την δείχνει επίσης 15 λεπτά σε όλη την ιστορία καθώς έτσι όπως σου τα περιπλέκει παίζει δευτερεύον ρόλο στο σενάριο και σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί η ταινία ονομάστηκε «Αnabelle».
Η ταινία προσπάθησε να είναι ατμοσφαιρική σε αρκετά σημεία χωρίς όμως να προκαλέσει τρόμο ούτε στο 10%. Το ότι στηρίχτηκε στο σενάριο και όχι στην ουσία του να είναι ένα πραγματικό θρίλερ είναι και αυτό που το μειώνει πραγματικά και το θεωρώ αρκετά μέτριο.

Image result for annabelle the creation
Όπως το περίμενα το τέλος σε αποζημιώνει κάπως καθώς (γκουχου γκουχου…υπάρχει σποίλερ) σου το κάνει άξιο να πεις ότι έπρεπε να δω αυτή τη ταινία.
Δε μπορώ να πω ότι θα χαρώ να δω και επόμενη ταινία αν και δε το περιμένω έτσι όπως τελείωσε.
Όπως είπα αρχικά αν έχεις δει τις ταινίες » Τhe Conjuring » αξίζει να δεις αυτή την ταινία για το τέλος της και ας πούμε για την «ωραία ιστοριούλα» που σου περιγράφει αν και θα σου κινήσει το ενδιαφέρον μετά τα μισά της.

 

Βαθμολογία : 2/5

Christin K.

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.