Σύνοψη

Ακολουθώντας τα θανατηφόρα γεγονότα στο σπίτι, η οικογένεια των Άμποτ (Έμιλι Μπλαντ, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ) πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του έξω κόσμου καθώς συνεχίζουν τον αγώνα για επιβίωση σιωπηλοί. Αναγκασμένοι να κινούνται προς το άγνωστο, γρήγορα συνειδητοποιούν ότι τα πλάσματα που κυνηγούν βασισμένα στον ήχο δεν αποτελούν τη μοναδική απειλή που καρτερεί πίσω από το μονοπάτι της άμμου.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Το πρώτο μέρος του A Quiet Place ήταν ένα αρκετά ώριμο θρίλερ, με αρκετές βουβές σκηνές δημιουργώντας πρωτοτυπίες για το είδος και ένα απότομο τέλος που σε έβαζε στο τρυπάκι να σκεφτείς ότι σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια. Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής John Krasinski μετά την επιτυχημένη συνταγή της πρώτης ταινίας, τώρα θέλει να πάει το συγκεκριμένο franchise ένα επίπεδο πιο πέρα.

A Quiet Place 2: Release Date, Story, Cast & Updates

Μετά από μια άκρως εντυπωσιακή εισαγωγή σε μορφή flash-back (αφήνοντας παράλληλα και ένα μικρό «τυράκι» στον τηλεθεατή για το πώς ξεκίνησε όλο αυτό) επανερχόμαστε εκεί που μας άφησε η προηγούμενη ταινία. Βέβαια, είναι μέγα λάθος το γεγονός ότι στο flash-back που διαδραματίζεται 1.5 χρόνο πριν την πρώτη ταινία, βλέπουμε την κοφάλαλλη Regan (Millicent Simmonds) και τον αδερφό της Marcus (Noah Jupe) εμφανώς μεγαλωμένους σε ηλικία καθώς τα γυρίσματα έγιναν πρόσφατα. Αυτό είναι και το μοναδικό λάθος της ταινίας, το οποίο όμως όσο περνάει η ώρα το ξεχνάς και σε απορροφούν η έντονη δράση και το ότι εστιάζει στην οικογένεια και την επιβίωσή της, δηλαδή τα βασικότερα στοιχεία του A Quiet Place 2.

Jälleen uusi koronaviruksen uhri - Hiljainen paikka osa 2 -elokuva peruttiin - Muropaketti.com

Πλέον δεν υπάρχουν τόσες μεγάλες μακρόσυρτες σκηνές ηρεμίας, καθώς ανοίγουν πολλά μέτωπα ταυτόχρονα, τα οποία επιτρέπουν περισσότερη δράση και παρουσιάζονται-συνδιάζονται με πολύ αριστοτεχνικό τρόπο (αλά Νόλαν). Έτσι ξεδιπλώνεται σιγά σιγά και το σενάριο, για άλλη μια φορά βέβαια δεν εξηγεί κάτι για το παρελθόν αλλά παραμένει πιστό στην επιβίωση και την αγωνία που θέλει να δημιουργήσει στον θεατή. Αυτό το καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό, καθώς υπάρχουν άλλοτε κλειστοφοβικές σκηνές και άλλοτε σκηνές που ακολουθούν τα πόδια των πρωταγωνιστών (κάτι που συνηθίζει ο Krasinski, αλλά εδώ θεωρώ πως το παρακάνει λίγο).

Το ύφος των ερμηνειών παραμένει ακριβώς ίδιο με την Millicent Simmonds, την Emily Blunt, τον Zachary Golinger και τον Cillian Murphy, όλοι τους ισάξιοι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Cillian Murphy αντικαθιστά τον πατρικό ρόλο του Krasinski αλλά με τον δικό του διαφορετικό χαρακτήρα, ένας ρόλος που έχει δουλευτεί αρκετά ικανοποιητικά.

How John Krasinski Convinced Emily Blunt to Do A Quiet Place Part II - Den of Geek

Το A Quiet Place 2 μπορεί να χαρακτηριστεί ως φυσική προέκταση του προκατόχου του με πιο έντονο το στοιχείο της δράσης και ατμόσφαιρας. Είναι απ’τα λίγα sequel που κοντράρονται ισάξια με την πρώτη ταινία και παρ’όλο που ακόμη και στο τέλος δεν βλέπεις κάτι διαφορετικό, σε κερδίζει και το απολαμβάνεις περισσότερο χωρίς να κάνει καθόλου «κοιλιά». Ξεκάθαρα μια απ’τις καλύτερες προτάσεις για φέτος στο σινεμά.

 

Βαθμολογία 3.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.