Σύνοψη

Για τον Ντέιν Τζένσεν, η επιτυχία απαιτεί να είσαι και λίγο αδίστακτος. Μετά από χρόνια που ανεβαίνει τα σκαλιά της εταιρίας του, ο μεγαλύτερος στόχος του είναι προ των πυλών. Το αφεντικό της εταιρία εύρεσης εργασίας στην οποία εργάζεται, ανακοινώνει ότι συνταξιοδοτείται. Έτσι, φτάνει η στιγμή του για να κάνει το μεγάλο άλμα. Η άνοδος του απαιτεί όλη του την προσοχή, ειδικά μια και η σημαντικότερη αντίπαλος του είναι νεότερη, αλλά εξίσου αποφασισμένη. Αλλά τότε συμβαίνει κάτι που δεν μπορούσε να φανταστεί. Ο 10χρονος γιος του αρρωσταίνει βαριά και ξαφνικά οι ανάγκες στην οικογένεια απαιτούν νέα σημασία.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Ο Gerard Butler κάνει το ντεπούτο του αυτή τη φορά σε μια μοναδική δραματική ταινία που σίγουρα θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον.  Στο ρόλο του  Ντέιν, ως καλύτερου και αδίστακτου πωλητή μιας μεγαλο-εταιρείας ,  όχι όμως πατέρα και συζύγου, κυνηγά να πάρει την θέση του αφεντικού του “William Dafoe” αφού συνταξιοδοτείται. Η μάχη ανάμεσα σε αυτόν και την αντίπαλο του  “ Alison Brie” που διεκδικεί επίσης τη θέση γίνεται με πολύ πίεση και ανταγωνισμό, τη στιγμή που ο γιος του αρρωσταίνει από λευχαιμία. Όλη η ζωή του Ντέιν γκρεμίζεται καθώς παλεύει με τον εαυτό του να βάλει προτεραιότητα την δουλειά ή τον γιο του.

 

Image result for family man 2016

 

Και αν σου ακούγεται ανιαρό το σενάριο, η πτυχή της καθημερινότητας που το δείχνει ο σκηνοθέτης δείχνει να σε κρατάει σε ένα ιδιαίτερο κόσμο με ενδιαφέρον γύρω από την προσωπική καθημερινότητα ενός πατέρα, τις σκέψεις του, το εργασιακό του περιβάλλον και τις ανησυχίες του ως προς την οικογένειά του. Ενώ στην αρχή η ταινία σου θυμίζει στυλ “  O λύκος της Wall Street ” , κατά την διάρκεια της μετατρέπεται σε μια δραματική συνοχή γεγονότων στην ζωή του πρωταγωνιστή που ακολουθείται από απροσδόκητα γεγονότα. Ενώ φαίνεται μια ιστορία που ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί αλλεπάλληλα γεγονότα την καθιστούν απρόβλεπτη.

 

Image result for family man 2016

 

 

Η άριστη ερμηνεία για ακόμη μια φορά του Gerard Butler εξυψώνει την ταινία, καθώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μπορεί να υποστηρίξει έναν δραματικό ρόλο τόσο με επιτυχία όσο έναν κωμικό. Ο πιτσιρικάς “Max Jenkins” , ως ο γιος του είναι επίσης άξιος θαυμασμού καθώς ερμηνεύει το ρόλο του άρρωστου αγοριού με απόλυτη σοβαρότητα και μελαγχολία που σίγουρα θα σου κυλήσει ένα δάκρυ στο μάγουλο. H “Gretchen Mol” ως η σύζυγος και μητέρα έχει καθαρά υποστηρικτικό ρόλο σε όλη την ιστορία. Έκπληξη είναι η συμμετοχή του “Alfred Molina” ως πελάτη του Nτέιν και “ φίλο” του που παίζει ρόλο μπαλαντέρ σε όλη την ιστορία της ταινίας που δε χρειάζεται να σου αποκαλύψω!

 

Image result for family man 2016

 

Δεν μπορώ να πω  τίποτα περισσότερο απ’ότι είναι μια από τις λίγες ταινίες τέτοιου ύφους που μου κράτησαν το ενδιαφέρον μέχρι τέλους και χωρίς να ξέρεις αν θα είναι τελικά happy end ή τελείως δραματικό ( που και πάλι αυτό δε θα στο αποκαλύψω). Είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια που πραγματικά θα συγκινήσει και θα σου περάσει τα καλύτερα μηνύματα όπως το πως πρέπει να βάζεις προτεραιότητες πάντα στη ζωή σου την οικογένειά σου και μετά όλα τα άλλα. Αυτή η ταινία είναι μάθημα ζωής και πρέπει να την δεις!

Βαθμολογία: 3.5/5

Christin K.

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.