Το cast και οι δημιουργοί του ‘Westworld’ έφεραν τους fan στο πάρκο του South By Southwest το Σάββατο και μας άφησαν να ρίξουμε μια ματιά στον αναμενόμενο Shogun World.

Τα πλάνα ξεκινούν με την Dolores και την ομάδα της να αντιμετωπίζουν μια ομάδα από επισκέπτες, και αν και δεν θα αποκαλύψουμε λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει, βλέπουμε μια διαφορετική Evan Rachel Wood. Τα πλάνα είναι μια σειρά πολλών κομμένων εικόνων, όμοια με αυτά που παρουσίασε το HBO κάτα τη διάρκεια του Super Bowl, γεμάτες από φόνους και χάος, με νεκρά σώματα στο πάρκο, και μια οπλισμένη ομάδα να φτάνει στο πάρκο, έτοιμη να επιτεθεί στους αφηνιασμένους host. Βλέπουμε τον Jimmi Simpson ως William, να αγκαλιάζει την μοίρα του με το μαύρο του κοστούμι. Αλλά το τέλος είναι όλα τα λεφτά. Αποκαλύπτεται μια πρώτη ματιά του Shogun World με την Maeve στο επίκεντρο φορώντας ένα κιμονό.

Το χάος φαίνεται να είναι η κεντρική ιδέα της 2ης σεζόν, σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές. Ο Jeffrey Wright, που παίζει τον Bernard, είπε ‘Στην 1η σεζόν εδραιώσαμε τους κανόνες του κόσμου, και στην 2η σεζόν, θα τον δούμε να καταστρέφεται… Η 2η σεζόν για τον Bernard είναι απλά ‘τι στο καλό;».

Η Wood αποκάλυψε ότι η νέα σεζόν την έκανε να ξεπεράσει τα όριά της με τρόπο που δεν είχε ξαναβιώσει, οδηγώντας σε ένα ικανοποιητικό ταξίδι για την Dolores. ‘Δεν νομίζω ότι έχω ξαναπιέσει τον εαυτό μου σε τέτοια φυσικά, συναισθηματικά ή διανοητικά όρια. Νομίζω ότι στην 2η σεζόν, υπάρχει πολύ τραγωδία, και από την αναγέννηση… θα υπάρξουν στάχτες για να αναγεννηθεί ο φοίνικας’, μας είπε. ‘Το τέλειο με την Dolores στην 2η σεζόν είναι ότι είναι πολύπλευρη, έχει πρόσβαση στα διάφορα μέρη του εαυτού της, και ειρωνικά είναι ανθρώπινη και αρχηγός, αλλά και τόσο ευάλωτη. Έχει μια αγάπη που νιώθει και παλεύει. Ό,τι κάνει στην 2η σεζόν, την βαραίνει δεν πυροβολεί κόσμο για πλάκα, θέλει την ελευθερία της’.

H co-showrunner, Lisa Joy λέει ότι όλοι οι host θα δοκιμαστούν καθώς προσπαθούν να καταλάβουν ποιοι είναι εκτός του προγραμματισμού τους: ‘Θέτουμε ερωτήσεις στη σειρά για τις οποίες δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις, ιδίως για τους χαρακτήρες, γιατί ένας χαρακτήρας είναι μια συνεχής μάχη για επανεφεύρεση και αυτοπροσδιορισμό. Η Dolores, παίρνει επιτέλους τη δύναμη, αλλά ακόμα δεν ξέρει τι να κάνει με αυτή, πως να συμφιλιωθεί μαζί της, πως να γίνει ένα νέο είδος δύναμης. Ο χαρακτήρας της Thandie έχει την ίδια διαμάχη, και ίσως βρουν διαφορετικές λύσεις. Την τραβά η οικογένειά της και την πηγαίνει πίσω στο πάρκο και στον κίνδυνο’.

Η Joy προσθέτει ότι ο Teddy του James Marsden παρουσιάζεται ως ‘τέλειος πιστολάς, αλλά θα δούμε και θα εξερευνήσουμε περισσότερα για τον χαρακτήρα του, θα δείτε ότι δεν τον περιορίζουν τα αρχέτυπα του αναίσθητου άνδρα που απλά κάθεται και πυροβολεί κόσμο… έχει βαθιά αισθήματα για τους ανθρώπους του κόσμου του και αυτήν του την καρδιά, τώρα ξεκινά να εξερευνά. Και ο χαρακτήρας του Jeffrey είναι διχασμένος ανάμεσα σε δύο κόσμους. Έχει προγραμματιστεί να σκέφτεται ότι είναι άνθρωπος, αλλά είναι host, και τον βλέπουμε να παλεύει με το ηθικό και τις προσωπικές του επιλογές σε ένα τοπίο γεμάτο συγκρούσεις’.

Ο συν-δημιουργός και σύζυγος της Joy, Jonathan Nolan παραδέχεται ότι παρά το γεγονός ότι έχουν ένα σχέδιο για την κατεύθυνση της σειράς κάτι απαραίτητο για μια σειρά γεμάτη ανατροπές βλέπουνε το ‘Westworld’ σαν franchise ταινιών, με κάθε σεζόν σαν μια ταινία. Αυτό τους επιτρέπει να αλλάξουν το παιχνίδι σε κάθε σεζόν, να προκαλέσουν το κοινό, τους σεναριογράφους, τους ηθοποιούς, και να ανακατασκευάσουν τη σειρά, όπως γίνεται και με τους hosts.

Μιλώντας για τα plot twists, ο Nolan παραδέχτηκε ότι οι δημιουργοί κατανοούν το επίπεδο των θεωριών των fan της σειράς, και αστειευόμενος είπε, ‘Μας αρέσει να ενοχλούμε το Reddit όσο το δυνατόν πιο πολύ’. Αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε ένα διφορούμενο σχέδιο για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν την συμπλοκή των fan. ‘Προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο να αλληλεπιδράσουμε με αυτούς στη δεύτερη σεζόν’, είπε, συγκρίνοντας τους fan του ‘Game of Thrones’ που έχουν διαβάσει και τα βιβλία του George R. R. Martin και προσπαθούν να προστατέψουν τις διάφορες πλοκές από τους fans που βλέπουν τη σειρά χωρίς κάποια άλλη γνώση για την υπόθεση λέγοντας ότι κάποιοι fan ίσως πάρουν μια πρώτη γεύση από την πλοκή της 2ης σεζόν.

Και για τους fan που ακόμα ψάχνουν τα easter eggs της 1ης σεζόν, ο Wright παραδέχεται ότι μετά την ολοκλήρωση της 2ης σεζόν, είδε ξανά το πιλοτικό επεισόδιο, και ανακάλυψε πράγματα που θα αποδώσουν στη 2η σεζόν. ‘Υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί’, λέει. ‘Έχοντας μόλις τελειώσει τη δουλειά που κάναμε σε αυτήν την σεζόν, υπάρχουν κάποια πράγματα που μου ξέφυγαν’.

Σε άλλα νέα, η Joy θα σκηνοθετήσει το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν, και ο Nolan το περιγράφει ως ‘εκπληκτικό… είναι ένα λουτρό αίματος’.

Η νέα σεζόν θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου στο HBO.

Δημήτρης Μπαλκούρας

Πηγη ign greece

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.