Η Νύφη του Frankenstein έχει καθυστερήσει όσο μπορούσε, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να ανέβει τα σκαλιά του εργαστηρίου του Δρ. Frankenstain ξανά.

Τι κι αν το reboot του The Mummy δεν έπεισε τα αμερικάνικα κοινά. Η απόδοση της ταινίας με τον Tom Cruise απέναντι στη Μούμια της Sofia Boutella σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ήταν αρκετή ώστε ο νέος κόσμος θεών και τεράτων που εγκαινίασε, να μπορεί να κοιτάξει προς το μέλλον.

Όπου μέλλον, βάλτε το Bride of Frankenstein, το επόμενο remake που σχεδιάζει να φέρει στις μεγάλες οθόνες του πλανήτη η Universal, βάλτε το στο Dark Universe, το νεοσύστατο κινηματογραφικό σύμπαν του στούντιο, το οποίο ανακοινώθηκε επισήμως τον περασμένο Μάιο και του οποίου το The Mummy ήταν η αρχή.

Για το Dark Universe, η Universal έχει στόχο να πάει πίσω μέχρι το 1930 και να επαναφέρει στο προσκήνιο μερικά από τα πιο εμβληματικά τέρατα από τη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ. Αφού ξεκίνησε με τη Μούμια, συνεχίζει με τη Νύφη του Φρανκενστάιν, πριν προχωρήσει στο Τέρας του Φρανκενστάιν, τον Λυκάνθρωπο και τον Αόρατο Άνθρωπο. 

Το remake του Bride of Frankenstein είναι προγραμματισμένο εδώ και καιρό να κάνει πρεμιέρα την ημέρα των ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου 2019.

Ο άνθρωπος πίσω από την τεράστια φετινή επιτυχία του Beauty and the Beast, μιλώντας στο Forbes, μίλησε για τις εξελίξεις στο στρατόπεδο της Νύφης αποκαλύπτοντας ότι βρίσκεται ήδη σε στάδιο προ-παραγωγής και ότι θα βάλει μπρος τις κάμερες την 1η Φεβρουαρίου 2018, εξασφαλίζοντας έτσι μπόλικο χρόνο στον εαυτό του για να δουλέψει στο όραμά του.

O Condon έχει βραβευθεί με Όσκαρ Σεναρίου για το Gods and Monsters του 1998 που επικεντρώθηκε στις τελευταίες μέρες του James Whale, σκηνοθέτη της πρώτης, θρυλικής ταινίας για τη Νύφη του Φρανκενστάιν από το μακρινό 1935, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο φοβερός Boris Karloff ως το Τέρας και η Elsa Lanchester ως η Νύφη του.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Javier Bardem έχει ήδη συμφωνήσει να αναλάβει τον ρόλο του Τέρατος του Φρανκενστάιν στο Dark Universe, όπως και ο Johnny Depp εκείνον του Αόρατου Ανθρώπου. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει κάτι επίσημο σχετικά με τον ρόλο της Νύφης, αν και διάφορες φήμες εστιάζουν στην πιθανότητα να δούμε την Angelina Jolie δίπλα στον Bardem.

Όσο αφορά την υπόθεση του νέου Bride of Frankenstein, δεν γνωρίζουμε πολλά πέρα από το γεγονός ότι θα διαδραματίζεται λογικά στο παρόν, με δεδομένο ότι το Dark Universe είναι ένα διασυνδεδεμένο σύμπαν, στο κέντρο του οποίου όπως αποκάλυψε το The Mummy βρίσκεται η μυστική υπηρεσία Prodigium με επικεφαλής τον Dr Jekyll του Russell Crowe.

Δημήτρης Μπαλκούρας

Πηγη ign greece

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.