Σε ένα πεντασέλιδο γράμμα στο Instagram, o Lindelof – ο οποίος συμμετείχε και στη δημιουργία του ‘The Leftovers’ και του ‘Lost’ – απευθύνθηκε στους φαν και δήλωσε ότι ‘δεν έχει καμία επιθυμία να προσαρμόσει στο σενάριο τις δώδεκα εκδόσεις του Alan Moore και του Dave Gibbons, οι οποίες έγιναν πριν τριάντα χρόνια’.

O Lindelof πρόσθεσε ότι το πρωτότυπο γραφικό μυθιστόρημα (graphic novel) του 1986 είναι ‘ιερό έδαφος’ και ότι ‘οι δώδεκα προηγούμενες εκδόσεις δεν θα αναπαραχθούν ούτε θα αναγομωθούν ούτε θα επανεκκινηθούν’.

Αντί αυτού, ο Lindelof είπε ότι το ‘Watchmen’ θα έχει ένα… remix. Συνέδεσε το αρχικό υλικό προέλευσης της σειράς με την Παλαιά Διαθήκη και ανέφερε ότι η σειρά στο HBO θα είναι η «Καινή Διαθήκη». Διότι, όπως και με τα βιβλία, η Καινή δεν αναίρεσε ούτε μηδένισε το περιεχόμενο της Παλαιάς. Επίσης, έδωσε έμφαση στο ότι το Watchmen είναι κανόνας.

Διευκρίνισε, βέβαια, ότι η σειρά δεν θα είναι sequel αλλά μια πρωτότυπη και σύγχρονη δουλειά που θα πρέπει να θέσει νέα ερωτήματα και να εξερευνήσει τον κόσμο μέσα από μια φρέσκια ματιά. Ο Lindelof συνέχισε λέγοντας, ‘η σειρά θα πρέπει να αντηχεί με τον Trump και την May και τον Putin και το άλογο που καβαλάει, χωρίς πουκάμισο, ο Ρώσος πρόεδρος’.

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι κάποιοι από τους χαρακτήρες θα είναι άγνωστοι με νέα πρόσωπα και νέες μάσκες να τα κρύβουν. Όσον αφορά τον τόνο, είπε ότι, ‘θα είναι φρέσκος και άσχημος και ηλεκτρικός και παράλογος’.

Δημήτρης Μπαλκούρας

Πηγη ign greece

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.