Σύνοψη

Όταν ο μεγιστάνας ακινήτων Ντάμιαν Χέις μαθαίνει ότι έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο, τον προσεγγίζει κρυφά ο μυστηριώδης Δρ Αλμπράιτ. Ο γιατρός τού προσφέρει την ευκαιρία να συνεχίσει να ζει με τη βοήθεια μιας διαδικασίας που μεταφέρει τη δική του συνείδηση σε ένα ξένο σώμα. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι, για τη διατήρηση του απορρήτου του προγράμματος, ο Ντάμιαν θα χρειαστεί να κόψει όλους τους δεσμούς του με την προηγούμενη ζωή του, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Ο σχεδόν άγνωστος Tarsem Singh μετά την σκηνοθεσία των The Cell (2000), Immortals (2011) και Mirror Mirror (2012) δοκιμάζει ξανά την τύχη του με το Selfless. Και παρ’όλο που στο trailer φαινόταν μια απλή περιπέτεια, τελικά μας δείχνει σεναριακά πως είναι κάτι παραπάνω απ’αυτό που φαίνεται.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για selfless 2015

 

Ο Damian είναι ένας πλούσιος μεγιστάνας ακινήτων που πρόσφατα ο γιατρός του έδωσε λίγους μήνες ζωής λόγω καρκίνου. Και ενώ η αντίστροφη μέτρηση για το θάνατό του έχει αρχίσει, βρίσκει την ευκαιρία να μεταφέρει τη συνείδησή του σε άλλο πιο νέο σώμα μέσω μιας κρυφής εταιρείας που αναλαμβάνει κάτι τέτοιο. Το τίμημα που πρέπει να πληρώσει είναι ότι πρέπει να διαγράψει τα πάντα που αφορούν αυτόν και να μην έχει επαφή με κανέναν γνωστό του. Φυσικά όπως είναι αναμενόμενο στην αρχή όλα είναι ρόδινα αλλά στην συνέχεια υπάρχουν αποκαλύψεις και ανατροπές, δείχνοντας πως τα άτομα πίσω από την εταιρεία αυτή δεν είναι και τόσο αθώα όσο φαίνονταν.

 

 

Η ταινία ξεκινάει εστιάζοντας στο δραματικό στοιχείο δείχνοντας τον Damian (Ben Kingsley) να σκέφτεται τι θα κάνει με τη ζωή που του απομένει ενώ αργότερα μετατρέπεται σε περιπέτεια μυστηρίου που σου κρατάει συνεχώς το ενδιαφέρον αμείωτο. Μόλις γίνεται η μεταφορά συνείδησης στο νέο σώμα ο Ben Kingsley παραδίδει τη σκυτάλη στον Ryan Reynolds ο οποίος ίσως για πρώτη φορά δείχνει σημάδια ώριμης ερμηνείας. Είναι πιο σοβαρός από ποτέ και καταφέρνει να γίνει πολύ πειστικός ως ένας γέρος σε νεανικό σώμα.

 

Η ταινία μπορεί να μην πρωτοτυπεί σε όλα της τα σημεία, αλλά αυτό που της δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι η δραματική υπόσταση των πραγμάτων καθώς δεν στέκεται μόνο στην περιπέτεια του πρωταγωνιστή στο να ανακαλύψει τα μυστικά που του έκρυψαν αλλά και στο γεγονός ότι όλο αυτό τον αλλάζει σαν άνθρωπο και τον κάνει να νοιάζεται.

Πέρα τον «Ryan Reynolds 2.0» και την ερμηνεία του Kingsley που αν και «συμπυκνωμένη» είναι τουλάχιστον εξαιρετική, επίσης ξεχωρίζουν και οι Natalie Martinez και Matthew Goode καθώς οι ερμηνείες τους δένουν άψογα με την ταινία κι έτσι έχουμε ένα παρα πολύ καλό cast ηθοποιών στο σύνολό του.

 

 

Το Selfless λοιπόν, μπορεί σε κάποια σημεία να έχει τα «κλισέ» του αλλά είναι μια ταινία που ξεχωρίζει με διαφορά από τον σωρό ταινιών μυστηρίου που βγαίνουν τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο με σωστό ζύγισμα ανάμεσα στο δράμα και την περιπέτεια και με πολλές δόσεις μυστηρίου. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

 

Βαθμολογία: 3.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.