Ανεξαρτήτου ηλικίας κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται ποτέ! Πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με σκηνές επιτυχημένων ταινιών με…γυναικεία οπίσθια!

LAST TANGO IN PARIS3

Το Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι (Ultimo Tango a Parigi, 1972) Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Παίζουν: Μάρλον Μπράντο, Μαρία Σνάιντερ, Ζαν-Πιερ Λεό.

 Η γυναίκα του μεσήλικου Πολ (Μάρλον Μπράντο) αυτοκτονεί, και αυτός, μην μπορώντας να συνέλθει, τριγυρνά στους δρόμους του Παρισιού, όπου θα συναντήσει τυχαία τη νεαρή ηθοποιό Ζαν (Μαρία Σνάιντερ). Η προσωρινή λύση διαφυγής για τον Πολ είναι να δοθεί με πάθος σε μια ερωτική σχέση με την άγνωστη νεαρή –και δίνεται. Όμως, έπειτα από σύντομο χρονικό διάστημα, η σαρκική επαφή δεν είναι αρκετή για να καλύψει το υπαρξιακό κενό του Πολ, ο οποίος θα ζητήσει να γνωρίσει καλύτερα και περισσότερο τη Ζαν.

Δείτε εδώ την περίφημη σκηνή με το βούτυρο με τη Μαρία Σνάιντερ:

 

UNDER THE SKIN

Κάτω Από το Δέρμα (Under the Skin, 2014) Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκλέιζερ. Παίζουν: Σκάρλετ Τζοχάνσον, Πολ Μπράνιγκαν, Αντόνια Κάμπελ Χιουζ (η ταινία βγήκε στις αίθουσες την Πέμπτη 1η Μαΐου).

 Στη Σκοτία, η μυστηριώδης Λόρα (Σκάρλετ Τζοχάνσον) πλησιάζει μοναχικούς άντρες, με την αδιόρατη υπόσχεση της ερωτικής συνεύρεσης, και τους μεταφέρει στον πλανήτη της, όπου το είδος της ζει με ανθρώπινο κρέας! Κάποια στιγμή, όμως, θα αρχίσει να δένεται συναισθηματικά με τους γήινους.

thewrestlerbdcap2_original

Ο Παλαιστής (The Wrestler, 2008) Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι. Παίζουν: Μίκι Ρουρκ, Μαρίζα Τομέι, Έρνεστ Μίλερ.

Στα τέλη των 80s, ο Ράντι «the Ram» (Μίκι Ρουρκ ) ήταν ένας κορυφαίος επαγγελματίας παλαιστής του wrestling. Είκοσι χρόνια μετά συνεχίζει να αγωνίζεται σε ανεπίσημους αγώνες. Μια καρδιακή προσβολή τον υποχρεώνει να αποσυρθεί και να επαναξιολογήσει τις προτεραιότητες στη ζωή του. Έτσι, προσπαθεί να πλησιάσει την κόρη του (Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ) –με την οποία μέχρι τότε δεν διατηρεί σχέσεις– και διεκδικεί τον έρωτα της στρίπερ Κάσιντι (Μαρίζα Τομέι). Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν μπορεί να καταλαγιάσει το πάθος του για τους αγώνες.

Δείτε εδώ τη μνημειώδη στιγμή του strip dance της Μαρίζα:

FRIDA1

Φρίντα (Frida, 2002) Σκηνοθεσία: Τζούλι Τέιμορ. Παίζουν: Σάλμα Χάγεκ, Άλφρεντ Μολίνα, Μία Μαέστρο.

Στη φωτογραφία η Μία Μαέστρο…

Η εξιστόρηση της ζωής της Φρίντα Κάλο (Σάλμα Χάγεκ) ξετυλίγεται με άξονα τη σχέση της με τον κομουνιστή ζωγράφο Ντιέγκο Ριβέρα (Άλφρεντ Μολίνα), εστιάζοντας, βέβαια, τόσο στη σωματική της βάσανο (εξαιτίας του ατυχήματος που είχε στη σπονδυλική στήλη σε νεαρή ηλικία) όσο και στην ταραχώδη ερωτική της ζωή με άντρες και γυναίκες.

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας:

TRAINING DAY2

Εύα Μέντες…

Ημέρα Εκπαίδευσης (Training Day, 2001) Σκηνοθεσία: Αντουάν Φουκουά. Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ίθαν Χοκ, Εύα Μέντες. What’s up doc? Στους κακόφημους δρόμους του Λος Άντζελες διεξάγεται καθημερινά πόλεμος ανάμεσα στους εμπόρους ναρκωτικών και τους αστυνομικούς. Ανάμεσα στους τελευταίους είναι και ο ντετέκτιβ Αλόνζο Χάρις (Ντένζελ Ουάσινγκτον), βετεράνος της δίωξης ναρκωτικών, του οποίου ο αμφιλεγόμενος τρόπος δουλειάς ακροβατεί επικίνδυνα ανάμεσα στη νομιμότητα και τη διαφθορά. Όταν δίπλα στον Αλόνζο θα έθει για εκπαίδευση ο νεαρός αστυνομικός Τζέικ (Ίθαν Χοκ), τα δεδομένα θα ανατραπούν σε μόλις 24 ώρες.

 Δείτε εδώ τη στιγμή της «αποκάλυψης» της Εύα Μέντες:

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.