376925 2588730368028 1872887642 n

Υπάρχουν πολλές χριστουγεννιάτικες ταινίες αλλά σ’ αυτό το αφιέρωμα σας προτείνω τις δικές μου πιο αγαπημένες και κατά τη γνώμη μου, τις καλύτερες γι’ αυτές τις γιορτινές μέρες!

Μαζευτείτε λοιπόν με την οικογένεια ή με φίλους, δίπλα στο τζάκι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, κουκουλωθείτε με μια κουβέρτα, πίνοντας ζεστή σοκολάτα ή τρώγοντας ποπ κορν και αφεθείτε στη μαγεία του κινηματογράφου…

1) «Home Alone (=Μόνος στο σπίτι)», 1990:

homealone

Ένας σκανταλιάρης μικρός (Macaulay Culkin) βασανίζει αλύπητα τους δυο διαρρήκτες, που είχαν τη «φαεινή» ιδέα να εισβάλουν στο σπίτι του! Υπάρχουν κι άλλα 3 σίκουελ , αλλά αυτή του 1990, είναι η καλύτερη και παραμένει κλασσική.

 

2) «Love Actually (=Αγάπη είναι)», 2003:

loveactually

Οκτώ ιστορίες αγάπης, διαπλεκόμενες μεταξύ τους και συγκινητικές κάποιες φορές, με φόντο το Χριστουγεννιάτικα στολισμένο Λονδίνο και μ’ ένα διάσημο καστ (Hugh Grant, Liam Neeson, Keira Knightley, Emma Tompson κ.ά).

 

3) «The Holiday» 2006:

holiday

H Iris(Kate Winslet) απ’ την Αγγλία και η Amanda(Cameron Diaz) απ’ το Λος Άντζελες , μέσω διαδικτύου ανταλλάσσουν τα σπίτια τους για τις δύο βδομάδες των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Η διαφορετική ζωή που δοκιμάζουν τις αναζωογονεί, ενώ παράλληλα, η καθεμία τους γνωρίζει τον έρωτα.

 

4) « National Lampoon’s Christmas Vacation (=Το τρελό θηριοτροφείο σε χριστουγεννιάτικες διακοπές)», 1989:

chlampoons

Οι χριστουγεννιάτικες περιπέτειες της γνωστής τρελής οικογένειας της ομώνυμης σειράς ταινιών. Η μόνιμη ατυχία του πατέρα(Chevy Chase) μετατρέπει τα Χριστούγεννα όλης της οικογένειας, σε …κόλαση!

Έφη Δημητρακοπούλου

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.