Σήμερα πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσω από την ταινία THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER (Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο) που προβάλλει ο τηλεοπτικός σταθμός Star. Μια ταινία που πιστεύω ότι αδικείται τόσο λόγω της ώρας (01:00 μετά τα μεσάνυχτα), όσο και λόγω της ημέρας. Πρόκειται για μια νεανικο-δραματική ρομεντί ενηλικίωσης, σκηνοθετημένη από τον Stephen Chbosky (βασισμένη σε βιβλίο του ιδίου) με τον Logan Lerman να υποδύεται έναν μαθητή Λυκείου, που είναι απομονωμένος από τους υπόλοιπους συμμαθητές του, θα λέγαμε ότι είναι το «outsider» του σχολείου, μέχρις ότου θα γνωρίσει τη γοητευτική Emma Watson και τον ετεροθαλή εξωστρεφή αδερφό της Ezra Miller με τους οποίους θα γίνουν μια καλή παρέα και αυτά τα δυο αδέρφια θα βγάλουν τον Lerman στην αληθινή ζωή. Μια ταινία χαλαρή, ανάλαφρη, ευαίσθητη, συγκινητική, και με προσεγμένες ερμηνείες από το νεαρό καστ, που σίγουρα αξίζει της προσοχής μας, αποτελεί αδιαμφισβήτητα την ταινία της ημέρας. Σε δεύτερους ρόλους συναντούμε τους Tom Savini και Paul Rudd.

Νωρίτερα, το ίδιο κανάλι στις 22:20 παίζει την -κάπως- υποτιμημένη, κατά την άποψή μου, νεανική ρομαντική ταινία φαντασίας/τρόμου/δράσης THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF BONES (Θανάσιμα Εργαλεία: Πόλη των Οστών), η οποία βασίζεται στο βιβλίο της Cassandra Clare. Άνθρωποι με υπερφυσικές δυνάμεις, οι οποίοι πολεμούν το Κακό, τέρατα, δαίμονες, πλάσματα του σκότους φτιάχνουν μια ιδανική επιλογή για τους/ις φανς, κυρίως, της σειράς ταινιών Twilight. Στο καστ συναντούμε ονόματα όπως της Lena Headey, του Kevin Zeggers, και του Jonathan Rhys Meyers.

Πηγαίνουμε στον Σκάϊ, το οποίο στις 17:00 το απόγευμα προβάλλει ξανά την ταινία THE BEAVER με τους Mel Gibson και Jodie Foster. Στις 21:00 ο Michael Douglas υποδύεται έναν αξιότιμο κύριο, ο οποίος βλέπει την προσωπική και την επαγγελματική του ζωή να ξεφεύγει από τον έλεγχό του εξαιτίας των παρορμήσεων και απολαύσεών του, στη ταινία SOLITARY MAN. Στο πλευρό του βρίσκονται οι Susan Sarandon και Danny DeVito.

Στις 23:00 ο Nicolas Cage, μετά την επίθεση που έχει δεχθεί η γυναίκα του, προσπαθεί να πάρει το δίκιο του με αίμα στο ηθικοπλαστικό δραματικό θρίλερ SEEKING JUSTICE. Ενώ στη 01:15 οι Ben Affleck και Charlize Theron παίζουν ριψοκίνδυνα παιχνίδια (REINDEER GAMES), που προσωπικά δεν προτίθεμαι να δω αφού την ίδια ώρα παίζει απέναντι η ταινία ‘Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο».

Το Mega στις 21:00 δείχνει τη μέτρια κωμωδία MAN OF THE HOUSE (1995) με τον Tommy Lee Jones. Στις 23:00 και 00:50 αντίστοιχα προβάλλει δύο b-movies, η πρώτη είναι το ASSASSINATION GAMES (2011) με τον Jeann-Claude Van Damme και η δεύτερη το ATTACK FORCE (2006) με τον Steven Seagal και τα πολλά λόγια είναι περιττά.

Για το σινεφιλικό κοινό έχουμε στην ΕΡΤ3 στις 22:00 την ρομαντική μουσική ταινία του Sergei Parajanov Στις σκιές των ξεχασμένων προγόνων (Tini zabutykh predkiv, 1965). Στα Καρπάθια γεννιέται μια δυνατή αγάπη ανάμεσα σε δύο νέους με διαφορετική κοινωνική προέλευση, τις οικογένειες των οποίων χωρίζει το μίσος. Μια σοβιετική ιστορία αγάπης στα πλαίσια του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Στην ΕΡΤ2 στις 23:00 έχουμε τη ρομαντική ιταλική ταινία IO SONO L’AMORE του 2009 με την Tilda Swinton.

Κλείνοντας, ο Ant1 στις 16:30 δείχνει την παλιά ελληνική κωμωδία του Θανάση Βέγγου ΘΟΥ-ΒΟΥ ΦΑΛΑΚΡΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ.

Ό,τι και να επιλέξετε να δείτε, ό,τι και να αποφασίσετε να κάνετε, φροντίστε να περάσετε όμορφα.

***Για τυχόν αλλαγές, η ιστοσελίδα μας δεν φέρει καμία ευθύνη***

Σωκράτης Λωρίδας

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.