Σύνοψη

Τα Μίνιονς είναι μικροί κίτρινοι έμπιστοι που υπάρχουν από την αρχή του χρόνου, τα οποία εξελίχθηκαν κίτρινοι μονοκύτταροι οργανισμοί σε πλάσμα με μονάχα έναν και μόνο σκοπό: να υπηρετούν τους μεγαλύτερους κακούς της ιστορίας. Όταν η ανοησία τους πέτυχε να καταστρέψει όλους τους τους αφέντες, όπως τον τυρανόσαυρο, τον Τζέγκις Χαν και τον Δράκουλα, αποφάσισαν να αποσυρθούν και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Ανταρτική. Κάπου στη δεκαετία του 1960, η έλλειψη αφέντη τα οδήγησε απελπισία, έτσι έβαλαν πλώρη να βρουν ένα νέο. Φτάνοντας σε ένα συνέδριο κακών, προσπαθούν να μπουν στην υπηρεσία της Σκάρλετ Όβερκιλ, μιας στιλάτης και φιλόδοξης κακιάς, που αισιοδοξεί να κατακτήσει τον πλανήτη και να καταστεί ως η πρώτη σούπερ-κακιά όλων των εποχών. Στο πλάι της είναι κι ο σύζυγος και εφευρέτης Χερμπ.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Μετά από 2 επιτυχημένες ταινίες Despicable Me, οι παραγωγοί αυτή τη φορά επέλεξαν να κάνουν μια ταινία όπου θα πρωταγωνιστούν τα Minions, τα οποία έχουν κάνει θραύση και έχουν αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο. Bananaaaaaaa… !!!

 

thecinema minions

 

Στην ταινία «Minions» λοιπόν μαθαίνουμε πολλά περισσότερα για τα περιβόητα κίτρινα πλασματάκια δείχνοντάς μας πως υπήρχαν στη γη πολύ πριν από μας και πάντα έψαχναν τον κατάλληλο κακό για να τον υπηρετήσουν. Έτσι μετά από μια εντυπωσιακή εισαγωγή και ένα πέρασμα από ιστορικά γεγονότα όπου τα minions έψαχναν απεγνωσμένα το αφεντικό τους (σκηνές τις οποίες θα τις έχετε δει και στο trailer) καταλήγουμε στο 1968 όπου θα υπηρετήσουν την μεγίστης κακίας Scarlet Overkill (Sandra Bullock).

 

 

Η ταινία έχει μια προοδευτική θετική εξέλιξη και σε κερδίζει σταδιακά μέχρι το τέλος της. Η έμπνευση που υπάρχει είναι πιο πετυχημένη στο κομμάτι της περιπέτειας που είναι και ο βασικός άξονας της ταινίας, παρά στο κωμικό. Υπάρχουν κάποιες σκηνές γέλιου που αξίζουν αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με την πληθώρα γέλιου που μας πρόσφεραν τα δύο Despicable Me. Το βασικότερο όμως είναι πως και πάλι καταφέρνει να μας διασκεδάσει μαθαίνοντας παράλληλα και αρκετά πράγματα που δεν ξέραμε για τα minions.

 

Όσον αφορά τους χαρακτήρες, ο Dave, o Stewart, ο Kevin, όπως και όλα τα υπόλοιπα minions που «ζωντανεύουν» με τη φωνή του σκηνοθέτη της ταινίας Pierre Coffin, είναι για άλλη μια φορά απολαυστικά και χωρίς απαραίτητα να καταλαβαίνεις τι λένε, ξέρεις ακριβώς πως νιώθουν και τι θέλουν. Την Scarlet Overkill, τον χαρακτήρα που υποδύεται η Sandra Bullock, την βρήκα μέτρια καθώς ήταν απλά κακιά χωρίς σωστά χτισμένο χαρακτήρα για να είναι επιβλητική.

 

Τα minions λοιπόν έχουν πλέον την δική τους ταινία η οποία δένει πολύ καλά με τα Despicable Me, μιας και όπως είπαμε μαθαίνεις πολλά περισσότερα γι’αυτά. Δώστε βάση στη δράση της ταινίας που είναι άφθονη και λιγότερο στο χιούμορ που θα μπορούσε να είναι περισσότερο και στο τέλος υπάρχει και έκπληξη!

 

Βαθμολογία: 3.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.