Σύνοψη

Ο Τόμας και οι σύντροφοι του έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα μία πρόκληση, τη μεγαλύτερη ως τώρα. Πρέπει να βρουν στοιχεία για τον μυστηριώδη, όσο και πανίσχυρο οργανισμό WCKD. Το ταξίδι τους οδηγεί στο Σκορτς, ένα απόμερο τοπίο με εικόνες πέρα από τη φαντασία. Εκεί θα ενωθούν με επαναστάτες και θα αντιμετωπίσουν τις αναρίθμητα περισσότερες δυνάμεις του WCKD.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Αφού δραπέτευσαν από το Λαβύρινθο, οι «Gladers» τώρα έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα σειρά δοκιμασιών με φόντο τους άδειους δρόμους ενός έρημου τοπίου γεμάτο με εμπόδια που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για maze runner scorch trials

 

Η ταινία αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας που βασίζεται επίσης στην πολύ επιτυχημένη, στο νεανικό κυρίως κοινό, τριλογία βιβλίων του James Dashner. Με συνολική διάρκεια που υπερβαίνει τις δύο ώρες, το «Scotch Trials» έχει ένα εντυπωσιακό επίπεδο έντασης χάριν σε αρκετές σκηνές δράσης που δεν της επιτρέπουν να κάνει κοιλιά. Θα λέγαμε πως σε κάποια σημεία η αγωνία για την εξέλιξη της δράσης χτυπάει κόκκινο.

Ωστόσο χάνει στα σημεία, εξαιτίας της σεναριακής της φλυαρίας που αναλώνεται σε ανούσιες λεπτομέρειες και στην επανάληψη στοιχείων που κάνουν ορισμένες σκηνές πανομοιότυπες. Ακόμα ο  αριθμός των χαρακτήρων που κατακλύζει το μετα-αποκαλυπτικό σύμπαν μας καθιστά ανίκανους να παρακολουθήσουμε την πορεία τους και να τους γνωρίσουμε σε βάθος. Βέβαια, οι αμύητοι στο σύμπαν της τριλογίας είναι πολύ πιθανό να απολαύσουν το δεύτερο μέρος της καθώς η δράση θα τους αποζημιώσει.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για maze runner scorch trials

 

 

Το «Maze Runner: The Scorch Trials» είναι σαφώς πιο συναρπαστικό από το πρώτο χωρίς αυτό να σημαίνει πως ξεπερνά την μετριότητα σαν ταινία. Ενδιαφέρον έχουν οι πινελιές τρόμου μέσα στην ταινία που του προσδίδουν μια πιο ενήλικη χροιά. Αρκετές σκηνές είναι φορτισμένες με ικανοποιητικές δόσεις από creepy ένταση- παρά το γεγονός πως οι χαρακτήρες μοιάζουν αδιάφοροι απέναντι στα ζόμπι. Εν τέλει αποτυγχάνει να μας κινήσει την περιέργεια και να μας τραβήξει στην σκοτεινή αίθουσα για να παρακολουθήσουμε τι έπεται στο τρίτο μέρος που κλείνει την τριλογία.

 

Βαθμολογία: 2/5

Δραγγανά Χριστίνα

 

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.