Σύνοψη

Ο Lenny Bruce είναι ένας αμφιλεγόμενος, υβριστικός κωμικός της εναλλακτικής stand-up comedy. Η καυστική κοινωνική σάτιρα του Bruce, του εξασφάλισε πλούτο, φήμη, οπαδούς, και ενέπνευσε μια πληθώρα μεταγενέστερων κωμικών όπως ο Bill Hicks και ο George Carlin. Παρόλα αυτά, ενόσω ο ίδιος ζούσε, η σάτιρά του έγινε επίσης η αφορμή να διωχθεί πλειστάκις νομικά και να καταδικαστεί για προσβολή της δημοσίας αιδούς, καθώς οι παραστάσεις του συνήθως περιελάμβαναν τη χρήση εκφράσεων και χειρονομιών σεξουαλικού περιεχομένου. Ο Lenny Bruce, υπερβαίνοντας τα ως τότε στεγανά που ήθελαν τον κωμικό έναν απλό διασκεδαστή, αναλώθηκε σε μια προσπάθεια «…να διαφωτίσει το κοινό του σχετικά με τις αδικίες που γίνονται στον κόσμο, και σχετικά με τη δύναμη της γνώσης και της ειλικρίνειας…». Παρακολουθούμε τη σχέση του κωμικού με την γυναίκα της ζωής του , τη ναρκομανή στριπτιζέζ Honey και στη συνέχεια την ανάληψη οικογενειακών ευθυνών στο ρόλο του πατέρα, όπου δέχεται πιέσεις να στρέψει το νούμερό του σε πιο ακίνδυνα, «ανώδυνα» μονοπάτια- πράγμα απλά αδύνατον για τον Lenny το βρομόστομο. Η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, το αδιάκοπο κυνήγι από τις Αρχές αλλά και το ταλέντο του στην αυτοκαταστροφή τον ωθούν στο βάραθρο. Ο Lenny Bruce πεθαίνει από υπερβολική δόση ηρωίνης το 1966, λίγο προτού οδηγηθεί στη φυλακή.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

6 υποψηφιότητες για Όσκαρ (1975):

  • Καλύτερης Ταινίας (Marvin Worth)
  • Α’ Ανδρικού Ρόλου (Dustin Hoffman)
  • Α’ Γυναικείου Ρόλου (Valerie Perrine)
  • Σκηνοθεσίας (Bob Fosse)
  • Σεναρίου (Julian Barry)
  • Φωτογραφίας (Bruce Surtees)

Η ταινία τιμήθηκε με βραβείο BAFTA στην κατηγορία Καλύτερης Ηθοποιού (Valerie Perrine).

Στο Φεστιβάλ Καννών τιμήθηκε με βραβείο στην κατηγορία Καλύτερης Ηθοποιού (Valerie Perrine), ενώ ήταν υποψήφια και για Χρυσό Φοίνικα.

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

1 Σχόλιο

  1. Eliphex 22 Σεπτεμβρίου, 2022

    viagra cuantas gotas de paracetamol infantil JohnГў s confrontational style and history of unpaid debts dissuaded multiple investors who could have set Napster on a straighter path, I learned. 10mg nolvadex during cycle