Μπορεί ο Ιούνιος με τις βροχές του να περιπαίζει τους Αθηναίους, σήμερα όμως ξεκινά το Φεστιβάλ ισπανόφωνου κινηματογράφου FeCHA(Festival de Cine Hispanófono de Atenas) που για δεύτερη χρονιά προσκαλεί τους λάτρεις της ιβηρικής και λατινοαμερικάνικης κουλτούρας αλλά και τους σινεφίλ να απολαύσουν 15 ταινίες κάτω από τον αττικό ουρανό από τις 8 έως τις 15 Ιουνίου, στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, εγκαινιάζοντας ένα κινηματογραφικό καλοκαίρι. Με το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα κάνουμε το γύρο όχι μόνο της Ισπανίας αλλά και της Λατινικής Αμερικής με ταινίες από Βενεζουέλα, Μεξικό, Αργεντινή, Κολομβία, Χιλή, Κούβα κ.α., όλες σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα.

 Μια ματιά στο πρόγραμμα του FeCha μας προετοιμάζει ότι από το φεστιβάλ δεν θα λείπει και φέτος τίποτα. Με ταινίες κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου, εθνογραφικές μέχρι θρίλερ αλλά και ισπανική κωμωδία με αλμοδοβαρικές αναφορές θα ξεδιπλωθεί ο πλούτος ενός ανεξάρτητου και πέρα από τις νόρμες του εμπορικού σινεμά κινηματογράφου και θα αποδειχθεί για μια ακόμα φορά πως το ισπανόφωνο cine de autor ,το σινεμά του δημιουργού στα ελληνικά έχει πολλά να δώσει.

 Το φεστιβάλ ξεκινά με το ισπανικό θρίλερ «Ο Αόρατος Επισκέπτης» του Οριόλ Πάουλο και  κλείνει με την βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα πολιτική ταινία «Ο Πιλότος»  του αργεντινού σκηνοθέτη Σεμπαστιάν Μπoρενστέιν.

Το TheCinema.gr θα βρίσκεται εκεί για όλες τις προβολές για να σας  μεταφέρει και την παραμικρή λεπτομέρεια του φεστιβάλ και ελπίζει πώς το FeCHA θα αποτελεί κάθε χρόνο ένα καλοκαιρινό ραντεβού που θα μας μεταφέρει μέσα από εμπνευσμένα κάδρα και σεκάνς στο πολυδιάστατο τοπίο της ιβηροαμερικάνικης 7ης Τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, πρόγραμμα και εισιτήρια μπορείτε να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://fecha.gr/.

Νεφέλη Βουτσινά -Πετσιμέρη

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.