bill murray 607 3

O Σεπτέμβριος ήρθε, οι διακοπές τελείωσαν και όλοι λίγο-πολύ μπήκαμε στην καθημερινή ρουτίνα μας με όλα τα άγχη και τα προβλήματά μας. Οπότε μια μικρή κατάθλιψη την έχουμε…

Και εκεί έρχεται ο αγαπημένος Αμερικανός ηθοποιός Bill Murray…! Με την πάντα cool διάθεση του, το ανεπιτήδευτο στυλ του και το αστείρευτο χιούμορ του καταφέρνει μέσα σε μόνο 10 μαθήματα-συμβουλές ζωής να μας δείξει ποιο είναι το πραγματικό νόημα της ζωής, δίνοντας μας έτσι την απαραίτητη έμπνευση για να συνεχίσουμε.

Πώς βρίσκουμε λοιπόν, το νόημα της ζωής ; Εύκολα…Απλά ακολουθούμε τον -ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ- Bill Murray και τις 10 συμβουλές του:

 

Awesome (δηλ. Νιώσε ότι είσαι ο πιο τέλειος άνθρωπος στη γη!)

«Να πιστεύετε ότι είστε απίθανοι, τέλειοι, γαμάτοι. Να σηκώνεστε το πρωί και να κοιτάζεστε στον καθρέφτη του μπάνιου και να βλέπετε ότι σας λούζει ένα μωβ φως»

Ασε με να κάνω λάθος

«Τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά οι άνθρωποι συνεχώς εστιάζουμε σ’ αυτά. Μη σκέφτεστε τα λάθη, μην αναλώνεστε στις αποτυχίες. Να σκέφτεστε όσα έχετε πετύχει. Διαφορετικά δε θα έχετε κουράγιο ούτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι»

2b0d7947353b66f28483df2c73515f12

Να απομονώνεστε

«Αν δίνεις πρόσβαση στους ανθρώπους, το εκμεταλλεύονται. Η απομόνωση είναι καλό πράγμα. Δεν έχω κινητό. Δε δίνω το σταθερό μου. Γιατί το δίνεις και χτυπάει 75 φορές, το σηκώνεις, «ποιος είναι μη σε γ@$%σω;’, «ε γεια σας είμαι από το γραφείο του κυρίου Χ». Ποιος μαλάκας παίρνει από ένα γραφείο και το αφήνει να χτυπάει 75 φορές; Και γιατί το επιτρέπουμε αυτό; Τότε μου ήρθε η ιδέα: απομόνωση…»

Να είσαι ο εαυτός σου, κανένας άλλος

«Δεν υπάρχουν ήρωες. Δεν υπάρχουν πρότυπα. Να είσαι ο εαυτός σου και να χαμογελάς. Να δουλεύεις σκληρά ώστε να βρεις τον εαυτό σου και να τον αποδεχθείς. Να σκέφτεσαι ότι μόνο τότε θα είσαι πραγματικά σπίτι…»

Bill Murray New York Times

Εγρήγορση

«Η ζωή συμβαίνει είτε την παρατηρούμε, είτε τη χάνουμε. Εγώ προσπαθώ να είμαι σε εγρήγορση. Να είμαι ξύπνιος και αφυπνισμένος. Αν δεν είσαι διαθέσιμος σε όσα συμβαίνουν γύρω σου χάνεις τις στιγμές. Δε ζεις. Αν καταφέρεις να είσαι σε εγρήγορση, η ζωή σού φανερώνεται τεράστια, μαγική. Πιστέψτε με…»

Cool

«Οσο πιο χαλαρός είσαι, τόσο καλύτερος γίνεσαι σε όλα. Φέρεσαι καλύτερα σε όσους σε αγαπάνε και σου φαίρονται κι εκείνοι καλύτερα. Στέκεσαι πιο έξυπνα απέναντι στους εχθρούς. Χειρίζεσαι πιο δημιουργικά τη δουλειά σου. Αντιμετωπίζεις πιο άξια τον εαυτό σου…»

2012 09 25 bill murray

Όχι

«Υπάρχει μεγάλη δύναμη στο «όχι». Είναι μία εξαιρετικά δυνατή λέξη. Να τη λέτε συχνότερα…»

Πραγματισμός εναντίον συναισθηματισμού

«Οι συναισθηματικοί άνθρωποι είναι από άλλο πλανήτη. Στο καλό και να μας γράφουν. Δεν μπορείς να είσαι στην κηδεία του πατέρα σου και να σου λένε «α, θα παίζει τώρα μπόουλινγκ με το θείο Τζορτζ στους ουρανούς». Ποιους ουρανούς ρε παιδιά, πέθανε ο άνθρωπος, τέλος. Και με αυτό το δεδομένο βοηθήστε με. Μιλήστε μου. Μην με κάνετε κομμάτι του ανεφάρμοστου ρομαντισμού σας. Μη φεύγετε για τον πλανήτη σας. Εδώ μείνετε να βρούμε λύση…»

14233202 10210701997610915 5941990905352780983 n

Εχουμε μόνο μια ζωή

«Εχουμε μόνο μία ζωή, δεν πρόκειται για πρόβα. Ας μην τη σπαταλάμε κρατώντας ηλίθια σκορ, βάζοντας ανεφάρμοστους στόχους, κολλώντας σε καταστάσεις. Το μυστικό είναι να εκτιμήσεις τη διαφορετικότητά σου, να έχεις εμπιστοσύνη στο ποιος είσαι και να βγαίνεις εκεί έξω και να ζεις. Να μην το σκέφτεσαι. Να ζεις.»

Δύσκολοι καιροί για καλλιτέχνες;

«Δεν είναι δύσκολο να είσαι καλλιτέχνης, είναι δύσκολο να είσαι οτιδήποτε. Είναι δύσκολο να… είσαι»

14233092 10210701997210905 2174823139524288562 n

Έφη Δημητρακοπούλου

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.