Ο έρωτας είναι ίσως το πιο δυνατό συναίσθημα και μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε κανένας να τον ερμηνεύσει (είτε επιστήμονας, είτε απλός άνθρωπος)! Τον έρωτα για να τον καταλάβεις πρέπει πρώτα να τον νιώσεις!

Σε αυτό το αφιερωμα σας παρουσιάζουμε πέντε μεγάλους έρωτες που έγραψαν ιστορία στον κινηματογράφο, μεγάλωσαν γενιές και γενιές και θεωρούνται αξεπέραστοι! Αν είστε ρομαντικοί σινεφίλ, τότε δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε και λίγο ρομάντζο….

Ξεκινάμε…..

1) Όσα παίρνει ο άνεμος (Gone with the wind) 1939

Από το ομόνυμο μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ, κανένας δεν περίμενε ότι η κινηματογραφική της μεταφορά θα ήταν τόσο μεγαλειώδες. Μια πλούσια υπερπαραγωγή που απέσπασε 10 βραβεία Όσκαρ. Η ταινία περιγράφει την άτυχη ερωτική ζωή μιας κακομαθημένης κοπέλας, με φόντο την πυρπόληση της Ατλάντας. Πραγματικά, οι ερμηνείες των ηθοποιών έχουν χαραχτεί βαθειά μέσα μας!

 

2) Καζαμπλάνκα (Casablanca) 1942

Ένα εξίσου δυνατό ρομαντικό έπος με το παραπάνω είναι και η Καζαμπλάνκα. Γυρισμένο στην καρδιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με φόντο τις υπό απειλή περιοχές της Αφρικής. Το ρομάντζο έχει να κάνει με τον Χάμφρι Μπόγκαρτ και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν. Το αποτέλεσμα έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς και τα Όσκαρ ήρθαν βροχή για μία ακόμη φορά. Play it again Sam!

 

3) Μεγάλε μου έρωτα (An affair to remember) 1957

 

Εδώ θα παρακολουθήσετε έναν άλλο «μεγάλο έρωτα» ανάμεσα σε δύο ώριμους σταρ της εποχής. Ο Κάρι Γκραντ ως αρρενωπός καζανόβας και η Ντέμπορα Κερ ως καθηγήτρια μουσικής με την θηλυκότητα που τη διακρίνει. Θα γνωριστούν στη μέση του Ατλαντνικού Ωκεανού, πάνω σε ένα πλοίο και ο έρωτάς τους -αν και παράνομος- θα είναι φλογερός, αλλά με απρόσμενη κατάληξη.

 

4) Love story (1970)

Μια από τις πιο μελοδραματικές ιστορίες του σινεμά, είναι σίγουρα και αυτό (όπως το μαρτυράει και ο τίτλος!). Δύο εντελώς διαφορετικοί νέοι ερωτεύονται και ζούν μαζί την απόλυτη ευτυχία, μέχρι που τους χωρίζει… ο θάνατος. Απλό και προβλέψιμο, αλλά σπαρακτικό! Αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε είναι η συγκινητική μουσική της.

 

5) Ερωτική επιθυμία (Fa Yeung nin Wa) 2000

Σίγουρα από τους Κινέζους δεν περιμέναμε να δούμε τέτοια ταινία! Η ιστορία διαδραματίζεται στο 1962, όπου σε ένα κτήριο με ενοικιαζόμενα δωμάτια, ο Τσάου και η γειτόνισσά του Σου ανακαλύπτουν ότι οι σύζυγοί τους, οι οποίοι απουσιάζουν διαρκώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, έχουν ερωτικό δεσμό. Η συγκεκριμένη ανακάλυψη φέρνει τους δύο πρωταγωνιστές πολύ κοντά…

 

Μέσα σε αυτές τις πέντε ταινίες, αποτυπώνεται -το κατά δύναμην- ο όρος της λέξης «έρωτας». Αν πιστεύετε ότι σας αντιπροσωπεύουν, δεν έχετε παρά να τις αναζητήσετε, μπας και (ξανα)ερωτευτείτε… Καλή προβολή!

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.