Έχοντας ήδη δύο βραβεία Όσκαρ στο ενεργητικό του, ο αγαπημένος star του Holywood, Tom Hanks απέσπασε ακόμα μία σημαντική διάκριση. Έπειτα από ψηφοφορία που έγινε από δημοσκόπηση του Ranken, πάνω από 1 εκατομμύριο ψηφοφόροι τον ανέδειξαν με τον τίτλο του καλύτερου ηθοποιού… όλων των εποχών!

Αποτέλεσμα εικόνας για tom hanks

Η αναμέτρηση ήταν αρκετά δύσκολη, αφού ο Tom Hanks «ήρθε αντιμέτωπος» με πολλά «ιερά τέρατα» της υποκριτικής, που άφησαν το στίγμα τους στην έβδομη τέχνη. Δείτε τη λίστα με τους αξιόλογους «αντιπάλους» με τη σειρά που εκλέχθηκαν:

1. Tom Hanks

2. Bette Davis

3. Marlon Brando

4. James Stewart

5. Katharine Hepburn

6. Robert De Niro

7. Jack Nicholson

8. Morgan Freeman

9. Anthony Hopkins

10. Dustin Hoffman

Τα κριτήρια για την ψηφοφορία είχαν να κάνουν με την συνολική εικόνα του κάθε ηθοποιού στην προσφορά τους στον κινηματογράφο και όχι μονάχα για μία καλή τους ερμηνεία. Επομένως, ο Tom Hanks δικαιούνταν αυτή τη διάκριση, γιατί μας χάρισε πολλούς και αξιόλογους ρόλους. Στη δεκαετία του ’80, όπου και ξεκίνησε την καριέρα του, το απολαύσαμε σε πολλούς κωμικούς ρόλους, με πιο χαρακτηριστική το «Big» (1988). Από τότε άρχισε να αποκτά αναγνωρισιμότητα. Το 1993 κερδίζει το πρώτο του Όσκαρ στην συγκλονιστική ταινία «Philadelphia». Ενώ την επόμενη χρονιά το 1994 ως «Forrest Gump» να μας αποδείξει τις ερμηνευτικές ικανότητές του. Στη συγκεκριμένη ταινία κερδίζει το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του.

Άλλοι σημαντικοί ρόλοι είναι στις ταινίες «Απόλλων 13» (1995), «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν» (1998), «Το πράσινο μίλι» (1999), «Ο ναυαγός» (2000), «The terminal» (2004), «Κώδικας Da Vinci» (2006), «Illuminati» (2009), «Cloud atlas» (2012), «Captain Phillips» (2013) κλπ. Επίσης, ο Tom Hanks έχει δανείσει τη φωνή του σε πολλά κινούμενα σχέδια.

Αποτέλεσμα εικόνας για forrest gump

Μετά από τόσους λατρεμένους και αξέχαστους χαρακτήρες που υποδύθηκε, η φιγούρα του έμεινε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των θεατών και επαξίως του απονεμήθηκε ο τίτλος του καλύτερου ηθοποιού όλων των εποχών!

Χρήστος Καλκάνης

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.