Οι 10 καλύτερες αισθηματικές-ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών από την κριτική σκοπιά του thecinema.gr.

Are you ready to fall in love again???

cover romantic

 

10)Bridges of Madison(1995)
Ένας φωτογράφος γνωρίζει μια παντρεμένη νοικοκυρά και ο έρωτας που ξεκινάει ανάμεσά τους είναι κεραυνοβόλος αλλά και απαγορευμένος…Με τους Clint Eastwood και Meryl Streep.

bridgesmadison

 


9)If Only(2004)
Χρειάζεται πολλές φορές μια τραγωδία για να καταλάβει κανείς τη σημασία του έρωτα στη ζωή του…Με την Jennifer Love Hewitt.

ifonly

 

 

8)Great expectations (1998)
Ένας παιδικός έρωτας που στοιχειώνει μέχρι τη…λύτρωση(?)!Με τους Ethan Hawke και Guineth Paltrow.

great expectations

 

 

7)P.S. I love you(2007)
Μια νεαρή χήρα ανακαλύπτει πως ο πρώην άντρας της έχει αφήσει 10 μηνύματα πριν πεθάνει προκειμένου να απαλύνει τον πόνο της και να της επιτρεψει να ζήσει μια νέα ζωή..Με τους Hilary Swank και Gerard Butler.

psiloveyou

 

 

6)Romeo and Julliet(1968)
Ο μεγαλύτερος έρωτας που πιθανότατα υπήρξε ποτέ στην ιστορία σε σκηνοθεσία Franco Jefirelli. Με την Olivia Hussey και τον Leonard Whiting.

romeoandjulliet

 

 

5)Casablanca(1942)
«Γιατί ό, τι και να γίνει από εδώ και στο εξής ανάμεσά μας…we will always have Paris!». Με τους Hamfrey Bogard και την Ingrid Bergman.

casablanca

 

 

4) The Curious case of Benjamin Button (2008)
Μπορεί να διατηρηθεί ο έρωτας όταν ο ένας μεγαλώνει ενώ ο άλλος όλο και μικραίνει ηλικιακά??Ένας έρωτας φαντασίας με τους Brad Pitt και Cate Blanchet.

benjamin

 

 

3)Titanic (1997)
O Leonardo di Caprio και η Cate Winslet ζουν έναν έρωτα μέχρις εσχἀτων στο πρώτο και τελευταίο ταξίδι του «Τιτανικού». Σήμα κατατεθέν το τραγούδι «My Heart will go on»της Celine Dion.

titanic

 

 

2)Gone with the wind(1939).
Clark Gable και Viven Leigh στην επική ρομαντική ταινία κατά τη διάκρεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου. «Frankly my dear, I don’t give a damn..!»

gone with the wind

 

 

1) Notebook (2004).
H ταινία του Nick Cassavetes που έγινε ύμνος για τους ερωτευμένους ανά τον κόσμο. Με τους Ryan Gosling και Rachel McAdams.

notebook

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.