imagesRSS8K1Y8

 

Στη συνέχεια του αφιερώματος, παρουσιάζονται ακόμα πιο γνωστά και αγαπημένα παραμύθια που έχουν γίνει υπέροχες ταινίες στο σινεμά…

  • Πινόκιο : Η ξύλινη μαριονέτα που μαγικά ζωντανεύει, μπλέκει σε περιπέτειες και όταν λέει ψέματα μεγαλώνει η μύτη της είναι ένα ιταλικό παραμύθι, γραμμένο απ’ το Κάρλο Κολόντι το 1883 και έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο. Χαρακτηριστικό είναι το ομώνυμο κινούμενο σχέδιο του Disney.

Στο σινεμά η ταινία μεταφέρθηκε μοναδικά απ’ τον Ιταλό ηθοποιό και σκηνοθέτη, Roberto Begnini

pinocchio2002

«Pinocchio / Πινόκιο», 2002 : Ο Roberto Begnini σκηνοθετεί και κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, προσφέροντας μας όλη την αυθεντική μαγεία της ιστορίας αλλά και γέλιο, με το δικό του, πάντα, μοναδικό τρόπο !

 

 

  • Η Πεντάμορφη και το Τέρας :   Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που δεν έχει αγαπήσει το συγκεκριμένο παραμύθι που έγραψε η Μαντάμ Λε Πρενς Ντε Μπωμόν, τον 18ο αιώνα. Ένας πρίγκιπας, που τα μάγια μια μάγισσας τον μεταμόρφωσαν σε τέρας και μόνο η πραγματική αγάπη μπορεί να τα λύσει. Αυτή την αγάπη τη βρίσκει στο πρόσωπο μιας πανέμορφης κοπέλας…

Και αυτό το παραμύθι βρήκε τις κινηματογραφικές τους εκδοχές …

«Beastly», 2011 : Μια μοντέρνα εκδοχή του κλασικού παραμυθιού, της Πεντάμορφης και του Τέρατος…στη Νέα Υόρκη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι Alex Pettyfer και η Vanessa Hudgens.

beastly2011

 

 

«La belle & la bête/ Η πεντάμορφη και το τέρας», 2014 : Η Γαλλία μας έδωσε μια πιο σκοτεινή εκδοχή του παραμυθιού, κοντά όμως στα βασικά στοιχεία του και στη διαχρονική μαγεία του. Με ‘’Τέρας’’ τον Vincent Cassel και ‘’Πεντάμορφη’’ τη Lea Seydoux.

bbete2014

 

 

Προσεχώς… Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα απ’ το Hollywood, ότι θα υπάρξει και μια τρίτη κινηματογραφική μεταφορά του παραμυθιού »Η Πεντάμορφη και το Τέρας» και μάλιστα…μιούζικαλ (όπως φημολογείται)! Ο τίτλος της θα είναι ο αναμενόμενος… »Beauty and the Beast/ Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

Η γνωστή μας Ερμιόνη απ’ τη σειρά ταινιών »Harry Potter/Χάρι Πότερ», Emma Watson θα είναι η Μπέλλα, ενώ το »Τέρας» θα παίζει ο – αγαπημένος πρωταγωνιστής της σειράς »Downton Abbey/Ο Πύργος του Ντάουντον», Dan Stevens. Στο καστ ακούγεται έντονα και το όνομα της Emma Thompson, όπως και άλλα γνωστά ονόματα του Hollywood. Η ταινία μάλλον αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2017, σίγουρα όμως μας έχει κινήσει το ενδιαφέρον από τώρα !

ew   dst

et

 

  • Ο Μάγος του Οζ : Όλοι θα θέλαμε να ταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο του Μάγου του Οζ, όπως η μικρή Ντόροθι στην ιστορία. Το παραμύθι του Λ. Φρανκ Μπάουμ, που γράφτηκε το 1900, μετρά μέχρι στιγμής 2 επιτυχημένες κινηματογραφικές διασκευές:

 

« The Wizard of Oz / Ο μάγος του Οζ», 1939 : Το κλασικό και πολύ- αγαπημένο μιούζικαλ με την υπέροχη Judy Garland στο ρόλο της Ντόροθι, να τραγουδά μοναδικά το «Over the rainbow». Το φιλμ κέρδισε 2 Oscar : Καλύτερης Μουσικής και Καλύτερου Τραγουδιού για το «Over the rainbow».

woz1939

 

 

«Oz : The great and powerful / Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος» , 2013 : Η ταινία μας μεταφέρει πριν την ιστορία της Ντόροθι και τα γεγονότα του φιλμ του 1939. Μας εξιστορεί την ιστορία του Μάγου του Όσκαρ Ντιγκς, πριν γίνει ο μεγάλος…Μάγος του Οζ !!! Ο James Franco ενσαρκώνει τον μάγο του Οζ, ενώ οι Mila Kunis, Rachel Weisz και Michelle Williams, είναι οι μάγισσες που τον περιβάλλουν…

oz2013

 

 

  • Πήτερ Παν : Το παιδί που αρνείται να μεγαλώσει και ζει απίστευτες περιπέτειες στην ονειρική Χώρα του Ποτέ (Neverland), είναι η ιστορία που όλοι λατρέψαμε και συνεχίζουμε να λατρεύουμε. Το παραμύθι του Τζέιμς Μπάρι, που γράφτηκε το 1902, έχει παραμείνει διαχρονικά αγαπημένο τόσο σε μικρούς όσο και μεγάλους.

Αγαπημένο φαίνεται ότι είναι και για τους κινηματογραφικούς παραγωγούς…

«Hook / Κάπταιν Χουκ», 1991 : O Steven Spielberg δίνει μια διαφορετική σκηνοθετική ματιά στην ιστορία, δείχνοντας μας τον Πήτερ Παν ενήλικα, οικογενειάρχη και τρελαμένο με τη δουλειά του …ό,τι δηλαδή, μισούσε ο κλασικός ήρωας. Μέχρι που ένα ταξίδι στη Χώρα του Ποτέ και στο παρελθόν, μετατρέπουν πάλι τον ενήλικα Πήτερ Παν, στο αγόρι που ξέχασε…Οι Robin Williams και Dustin Hoffman ‘’δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό’’, ως Πήτερ Παν και Κάπταιν Χουκ, αντίστοιχα.

hook1991

 

 

«Peter Pan / Πήτερ Παν», 2003 : Η συγκεκριμένη κινηματογραφική ταινία ‘’μένει πιο κοντά’’ στην κλασική ιστορία, προσφέροντας μαγεία, συγκίνηση και απίστευτες περιπέτειες. Π. Παν ο Jeremy Sumpter, Γουέντι η Rachel Hurd-Wood και Χουκ ο Jason Isaacs .

peterpan2003

 

 

«Finding Neverland/ Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ», 2004: Η ταινία αφηγείται την ιστορία του συγγραφέα του Πήτερ Παν, Τζέιμς Μπάρι – στον ομώνυμο ρόλο ο Johnny Depp- και πώς η γνωριμία του και η τρυφερή σχέση του με τα αγόρια της οικογένειας Λιουέλιν (τη μητέρα τους υποδύεται στο έργο η Kate Winslet), τον οδήγησαν να γράψει το περίφημο έργο του, »Πήτερ Παν».

fn

 

 

Προσεχώς…  «Pan», 2015 : Όπως όλα δείχνουν, τον Ιούλιο θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες, μια νέα – ολίγον παραλλαγμένη- εκδοχή του παραμυθιού. Ένα ορφανό αγόρι μεταφέρεται μαγικά – στη γνωστή μας-‘’Χώρα του Ποτέ’’ και εκεί, συναντώντας τόσο διασκέδαση όσο και πολλούς κινδύνους, θα ανακαλύψει το πραγματικό πεπρωμένο του…το να γίνει ο ήρωας που όλοι ξέρουμε ως Πήτερ Παν. Στο ρόλο του ‘’κακού’’ εδώ, όχι ο Χουκ αλλά ο πειρατής Μαυρογένης, που τον υποδύεται ο Hugh Jackman, ενώ ως Πήτερ Παν είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος Levi Miller.

pan2015

 

συνεχίζεται…

ιαβάστε το 1ο μέρος του αφιερώματος εδώ  και το 3ο μέρος εδώ)

 

Έφη Δημητρακοπούλου

 

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.