Από το 2014 διαβάζουμε για τη νέα γκαγκστερική δραματική ταινία που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος Harmony Korine (γνωστός από τις ταινίες Kids, Gummo, Spring Breakers). Όλες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η ταινία “The Trap” θα έβγαινε στους αμερικανικούς κινηματογράφους μέσα στο 2017. Παρ’ όλα αυτά, κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν ισχύει πλέον. Στο IMDB, μάλιστα, δεν αναγράφεται ούτε η ημερομηνία παραγωγής και όλα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό η νέα αυτή δουλειά του Korine να έχει παγώσει.

Ειδικότερα, μετά την ταινία “Sping Breakers”, ο Harmony Korine είχε στο μυαλό του να δημιουργήσει μια τριλογία, τη τριλογία της Φλόριδα. Μέρος αυτής της τριλογίας θα αποτελούσαν τόσο το “Spring Breakers”, όσο και το “The Trap”.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σκηνοθέτη, η ταινία “The Trap” θα αποτελούσε ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδιά του, αλλά και μια από τις πιο βίαιες ταινίες εκδίκησης.

Ποια θα ήταν η πλοκή της ταινίας; Μια ιστορία εκδίκησης! Συγκεκριμένα, ένας πρώην κρατούμενος, που μόλις έχει αποφυλακιστεί, θέλει να πάρει εκδίκηση από έναν γκάγκστερ-ράπερ και από έναν πρώην φίλο του, οι οποίοι πιστεύει ότι είναι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι ο ίδιος βρέθηκε για 14 χρόνια μέσα στη φυλακή, για μια ληστεία που διέπραξαν μαζί.

Το καστ της ταινίας περιλάμβανε πολύ σημαντικά ονόματα του Hollywood, μεταξύ των οποίων αυτά των Al Pacino, Benicio Del Toro, Robert Pattinson, James Franco, και Gucci Mane. Επίσης, αρχικά, ακουγόταν το όνομα του Jamie Foxx, ο οποίος, όμως, γρήγορα αντικαταστάθηκε από τον Idris Elba.

Ακόμη δεν είναι γνωστό τι ακριβώς συνέβη με αυτό το πρότζεκτ. Θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα στους επόμενους μήνες ή έχει ναυαγήσει οριστικά; Ο Korine έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι αναγκάστηκε να σταματήσει για ένα διάστημα τα γυρίσματα της ταινίας, επειδή, όπως είπε, είχε θέματα με έναν από τους ηθοποιούς. Μήπως αυτός ο ηθοποιός ήταν ο Jamie Foxx; Εφόσον, όμως, αντικαταστάθηκε από τον Elba, εδώ και αρκετό καιρό, γιατί ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα;

Τελευταίες πληροφορίες, πάντως, θέλουν τον Harmony Korine να έχει στα σκαριά και άλλη ταινία, που θα είναι κι αυτή σίκουελ του “Spring Breakers”, την ταινία με τίτλο “The Beach Bum”, στην οποία πρωταγωνιστής θα είναι ο Matthew McConaughey.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τελευταία δουλειά του Harmony Korine ήταν το 2016 και, συγκεκριμένα, το video clip του τραγουδιού της Rihanna, με τίτλο “Needed me”. Με τον κινηματογράφο έχει να ασχοληθεί από το 2012. Τελευταία του ταινία ήταν το “Spring Breakers”, που, από πολλούς κριτικούς κινηματογράφου, θεωρείται πως είναι ένα σύγχρονο αριστούργημα.

Όπως και να’χει, περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα κινηματογραφικά βήματα του εκκεντρικού σκηνοθέτη και αν, εν τέλει, καταφέρει να κάνει πραγματικότητα κάποια από αυτές τις ταινίες.

 

Σωκράτης Λωρίδας

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.